Over ons

EquiTrain is Frank Wollants. Hij is al sinds 2004 professionele paardentrainer/instructeur/consultant.

Hij is gespecialiseerd in gedrag, van mensen en van paarden (Master in gedragswetenschappen). Hij consulteert, geeft lezingen en werd ook al gevraagd als gedragsdeskundige in rechtszaken. Het geeft ook een interessante extra dimensie in zijn taak als instructeur.

Frank is zeer ervaren in het starten van paarden en in het oplossen van problemen. Zijn specialisatie is grondwerk om het paard te helpen ontspannen, zichzelf te controleren, te gymnastiseren en op verschillende signalen gewillig te reageren. 

Frank is ook gespecialiseerd in zit- en rijlessen. Hij heeft een diepgaande kennis van de Klassieke Rijschool, van de anatomie en biomechanica van ruiter en paard enz. Hij bestudeerde ook de Alexander Techniek en Feldenkrais Methode om ruiters te helpen zichzelf evenals de omgeving beter te voelen en zodoende gemakkelijker te balanceren en alle bewegingen fijner te coördineren, tegelijkertijd komaf makend met allerlei hardnekkige gewoontes en hinderlijke spanning.

Zijn doelpubliek zijn ruiters uit zowat alle disciplines en van alle niveaus. Ook een groot aantal gevestigde instructeurs hebben ondertussen hun weg naar Frank gevonden voor bijscholing en clinics.

Frank heeft uitzonderlijk veel kennis en is dan ook ontzettend leergierig. Met 2 universitaire diploma's en 2 radicale carrière shiften weet hij wat leren is. Hij vind telkens weer een nieuw domein waar hij zich in verdiept en volgt ook steeds zoveel mogelijk de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op de voet.

Als gepassioneerde Reining ruiter heeft hij al meer dan een kwart eeuw showervaring. Misschien zijn grootste verwezenlijking: Open L4 finalist in de 2007 NRHA Breeders SBH Futurity met Steppin Brenna, een paard dat hij van start to finish had getraind. Dat paard is op zijn twintigste nog steeds gezond en competitief in Zweden.

Opleiding en continue vorming:

Universitair diploma Licentiaat Criminologie. Postgraduaat Bedrijfskunde.

Lessen en clinics van Lynda Adlof, Clinton Anderson, Andrea Fappani, Morey Fisk, Bernard Fonck, Bob Grimshaw, Craig Johnson, Jeff Hill, Gennaro Lendi, An Poels, Robin Schoeller, John Slack, et al.

TRT Program lifetime member, volger van Wendy Murdoch, Andrew McClean, Wolfgang Rust et al.

NRHA LTE +5,000$, KBRSF Silver Medal winner, VLP Gold Medal winner, FEI 2002 CRIO Team Belgium, 2007 NRHA Germany SBH Breeders Cup Open (nu L4) Futurity finalist ...