Over ons


Even voorstellen:  Frank Wollants is al sinds 2004 professionele paardentrainer/lesgever/consultant.

Hij is gespecialiseerd in paardengedrag en leertheorie. Hij geeft hierover lezingen en consulteerde in rechtszaken.

Hij is universitair afgestudeerd in gedragswetenschappen (Master diploma Criminologie aan de KU Leuven).


Frank is zeer ervaren in het starten van paarden en in het oplossen van problemen. Zijn specialisatie is grondwerk om het paard te helpen ontspannen, zelfcontrole te leren, te gymnastiseren en op verschillende signalen gewillig te reageren. Degelijk grondwerk legt een solide basis om paarden voor te bereiden op zadelmak maken of om problemen op te lossen en een nieuw leven te beginnen.

Frank is ook gespecialiseerd in zit- en rijlessen. Hij heeft een diepgaande kennis van de Klassieke Rijschool, van de anatomie en biomechanica van ruiter en paard. Hij helpt dagelijks reiners, springruiters, dressuurruiters enz. om hun rijkunst te perfectioneren. Hiervoor beschikt hij nu over een simulatiepaard.

Reining is zijn geliefkoosde discipline en hij heeft al meer dan een kwart eeuw showervaring; hij volgde ook een NRHA Judge Seminar; hij boekte tal van internationale successen, waaronder toch vooral Open L4 finalist op de Duitse SBH Futurity met Steppin Brenna, een paard dat hij van start to finish had getraind. Dat paard loopt trouwens na 15 jaar nog steeds wedstrijden in Zweden!

Hij is heel leergierig, op het fanatieke af en heeft daarvoor een bijzonder intellect en kritische geest.

Zijn kennisniveau over paarden en de paardrijkunst mag zonder enige overdrijving ondertussen  indrukwekkend genoemd worden.

Opleiding en continue vorming:

Universitair diploma Licentiaat Criminologie. Postgraduaat Bedrijfskunde.

Lessen en clinics van Lynda Adlof, Clinton Anderson, Andrea Fappani, Morey Fisk, Bernard Fonck, Bob Grimshaw, Craig Johnson, Jeff Hill, Gennaro Lendi, An Poels, Robin Schoeller, John Slack, et al.

TRT Program lifetime member, volger van Wendy Murdoch, Mary Wanless, Andrew McClean, Wolfgang Rust et al.

NRHA LTE +5,000$, KBRSF Silver Medal winner, VLP Gold Medal winner, FEI 2002 CRIO Team Belgium, 2007 NRHA Germany SBH Breeders Cup Open (nu L4) Futurity finalist ...