Over ons


Even voorstellen: Frank Wollants is al sinds 2004 professionele paardentrainer/lesgever/consultant.

Hij is gespecialiseerd in paardengedrag en leertheorie en geeft hierover lezingen.

Hij is universitair afgestudeerd in gedragswetenschappen (Master diploma Criminologie aan de KU Leuven).


Zijn specialisatie is grondwerk om het paard te helpen ontspannen, zelfcontrole te leren, te gymnastiseren en op verschillende signalen gewillig te reageren. Degelijk grondwerk legt een solide basis om paarden voor te bereiden op zadelmak maken of om problemen op te lossen en een nieuw leven te beginnen.

Frank is zeer ervaren, zowel in het starten van paarden (veel meer dan 100, voor verschillende disciplines en ook voor topsport) als in het oplossen van problemen. Hij kan bogen op tal van succesverhalen

Frank is ook gespecialiseerd in rijlessen. Hij heeft een diepgaande kennis van de Klassieke Rijschool, van de anatomie en biomechanica van ruiter en paard. Hij helpt dagelijks reiners, springruiters, dressuurruiters enz. om hun rijkunst te perfectioneren.

Reining is zijn geliefkoosde discipline: zowat een kwart eeuw showervaring; hij volgde ook een NRHA Judge Seminar; zowel in het nationale als internationale Reining circuit behaalde hij belangrijke successen.

Hij heeft een kritische geest en blijft zoveel als mogelijk op de hoogte van de actualiteit, waaronder natuurlijk ook de laatste ontwikkelingen rond de kennis over paarden. Als eeuwige student blijft hij relevante domeinen bestuderen, zoals daar zijn de Klassieke Rijkunst, ethologie (gedragsbiologie) van het paard, anatomie, psychologie, neurowetenschap en biomechanica van mens en paard.

Opleiding en continue vorming:

Universitair diploma Criminologie. Postgraduaat Bedrijfskunde.

Lessen en clinics van Lynda Adlof, Clinton Anderson, Andrea Fappani, Morey Fisk, Bernard Fonck, Bob Grimshaw, Craig Johnson, Jeff Hill, Gennaro Lendi, An Poels, Robin Schoeller, John Slack, et al.

TRT Program lifetime member, volger van Wendy Murdoch, Mary Wanless, Andrew McClean, Wolfgang Rust et al.

NRHA LTE +5,000$, KBRSF Silver Medal winner, VLP Gold Medal winner, FEI 2002 CRIO Team Belgium, 2007 NRHA Germany SBH Breeders Cup Open Futurity finalist ...