Over ons

EquiTrain is Frank Wollants. Hij is al sinds 2004 professionele paardentrainer/instructeur/consultant.

Hij is gespecialiseerd in (paarden-) gedrag (Master in gedragswetenschappen). Hij consulteert, geeft lezingen en wordt bijvoorbeeld ook gevraagd als gedragsdeskundige in rechtszaken.

Frank is zeer ervaren in het starten van paarden en in het oplossen van problemen. Zijn specialisatie is grondwerk om het paard te helpen ontspannen, zichzelf te controleren, te gymnastiseren en op verschillende signalen gewillig te reageren. Degelijk grondwerk legt een solide basis om paarden voor te bereiden op zadelmak maken of om problemen op te lossen en een nieuw leven te beginnen.

Frank is ook gespecialiseerd in zit- en rijlessen. Hij heeft een diepgaande kennis van de Klassieke Rijschool, van de anatomie en biomechanica van ruiter en paard. Hij bestudeerde ook de Alexander Techniek en Feldenkrais Methode om ruiters via zelfbewustzijn en gerichte aanpak te helpen beter te balanceren en coördineren, en komaf te maken met hardnekkige gewoontes en hinderende spanning. Hij helpt ruiters uit alle disciplines en een groot aantal gevestigde instructeurs hebben ondertussen ook hun weg naar hem gevonden voor bijscholing en clinics.

Als gepassioneerde Reining ruiter heeft hij al meer dan een kwart eeuw showervaring. Misschien zijn grootste verwezenlijking: Open L4 finalist in de 2007 NRHA Breeders SBH Futurity met Steppin Brenna, een paard dat hij van start to finish had getraind. Dat paard is na 15 jaar nog steeds competitief in Zweden.

Hij is heel leergierig en volgt de wetenschappelijke ontwikkelingen op de voet. Hij heeft daarvoor een bijzonder intellect en heel kritische geest.

Opleiding en continue vorming:

Universitair diploma Licentiaat Criminologie. Postgraduaat Bedrijfskunde.

Lessen en clinics van Lynda Adlof, Clinton Anderson, Andrea Fappani, Morey Fisk, Bernard Fonck, Bob Grimshaw, Craig Johnson, Jeff Hill, Gennaro Lendi, An Poels, Robin Schoeller, John Slack, et al.

TRT Program lifetime member, volger van Wendy Murdoch, Mary Wanless, Andrew McClean, Wolfgang Rust et al.

NRHA LTE +5,000$, KBRSF Silver Medal winner, VLP Gold Medal winner, FEI 2002 CRIO Team Belgium, 2007 NRHA Germany SBH Breeders Cup Open (nu L4) Futurity finalist ...