Over ons


Even voorstellen: Frank Wollants is al bijna 20 jaar professionele paardentrainer/coach.


Frank is gespecialiseerd in paardengedrag en Leertheorie. Zijn scholing is universitair! Zijn niveau is academisch.

Zijn specialisatie is grondwerk om het paard te helpen ontspannen, zelfcontrole te leren, te gymnastiseren en op verschillende signalen gewillig te reageren. Degelijk grondwerk legt een solide basis om paarden voor te bereiden op zadelmak maken of om problemen op te lossen en een nieuw leven te beginnen. Frank hielp al paarden uit verschillende disciplines, zoals reining, dressuur, jumping, koers, mennen, recreatie, … .

Frank is ook gespecialiseerd in rijlessen. Hij heeft een diepgaande kennis van de Klassieke Rijschool, van de anatomie en biomechanica van ruiter en paard. Via zelfbewustzijn en gerichte oefeningen helpt hij Reiners, springruiters, dressuurruiters enz. om hun rijkunst te perfectioneren.

Hij is zeer ervaren, zowel in het starten van paarden (veel meer dan 100 en voor verschillende disciplines) als in het oplossen van problemen.

Reining is zijn geliefkoosde discipline: zowat een kwart eeuw showervaring; hij volgde ook een NRHA Judge Seminar; zowel in het nationale als internationale Reining circuit behaalde hij belangrijke successen, dit als rijder en als coach, meestal met zelf getrainde paarden.

Als eeuwige student blijft hij tal van andere relevante domeinen bestuderen, zoals daar zijn de Klassieke Rijkunst, ethologie (gedragsbiologie) van het paard, anatomie en biomechanica van mens en paard, voedingsleer en zo veel meer.

Opleiding en continue vorming:

Universitair diploma Criminologie (met hoofdvak Psychologie). Postgraduaat Bedrijfskunde.

Lessen en clinics van Lynda Adlof, Clinton Anderson, Andrea Fappani, Morey Fisk, Bernard Fonck, Bob Grimshaw, Craig Johnson, Jeff Hill, Gennaro Lendi, An Poels, Robin Schoeller, John Slack, et al.

TRT Program lifetime member, volger van Wendy Murdoch, Mary Wanless, Andrew McClean, Wolfgang Rust et al.

NRHA LTE +5,000$, KBRSF Silver Medal winner, VLP Gold Medal winner, FEI 2002 CRIO Team Belgium, 2007 NRHA Germany SBH Breeders Cup Open Futurity finalist ...