JOKER Zitlessen

JOKER is een simulator: hij lijkt op een paard en voelt als een paard.

Hij is beweeglijk in rug en hals. De wiebelige rug maakt hem uniek geschikt om in ruiter-houding balansvermogen te optimaliseren alsook de typische ritmische ruiterbewegingen te oefenen.

Soms wordt het leren te paard gewoon te veel en op Joker vermijden we gevoelens van controle verlies en frustratie, maar ook ernstige ongelukken.

JOKER is zoals de rolmatten om (beter) te leren skiën of snowboarden: veilig, technisch veeleisend, voor alle niveaus, een steile leercurve…

Vergeleken met een paard:

Leg een solide basis met Joker. Dan wordt paardrijden puur genieten! Ook voor je paard!

JOKER TOEPASSINGEN

Vind de juiste houding, mooi uitgelijnd en in balans, op een ‘paard’ dat rustig stilstaat, wel kan meebewegen maar geen ruiterfouten compenseert zoals een echt paard dat wel doet.

JOKER helpt voor meer balansvermogen en dat zorgt voor meer souplesse en een groeiend zelfvertrouwen.

Op JOKER train je heel intens je been- en rompstabiliteit.

Op JOKER kan je typische bewegingspatronen trainen zoals lichtrijden of galop, maar dan van meet af aan correct. Anders gaan we aan de slag om ze te corrigeren. 

JOKER voor revalidatie: reeds lang is geweten dat paardrijden misschien DE beste manier is om zoals na herseninfarct, de proprioceptie van vooral de rug te revalideren.

JOKER DOELPUBLIEK

Beginnende ruiters: JOKER is eigenlijk een ‘must’ om rustig en veilig een sterke basis van een ruiterzit te leren kennen en in te oefenen.

Onzekere en angstige ruiters: hun zelfvertrouwen kan opnieuw een boost krijgen door op een veilige en constructieve manier, de vicieuze cirkel van onzekerheid en angst te doorbreken.

Gevorderde ruiters: ALLE topsporters doorlopen steeds opnieuw  de ‘motor control’ fases om continu naar een betere uitvoering te streven. JOKER is ideaal om nog heimelijk sluimerende en hinderende patronen bloot te leggen en aan verbetering te werken.

En wees gerust: je wordt hier op JOKER begeleid door iemand die zich gedurende meer dan 20 jaar op academische wijze heeft gespecialiseerd in de paardrijkunst, maar ook studies deed over paard en ruiter zoals ethologie, psychologie, neurologie, anatomie, kinesiologie, Alexander Techniek, Feldenkrais Methode enz.

Je hebt de unieke kans: tap uit dit vat van kennis!

JOKER TARIEVEN

Tarieven zijn geldig tem juni 2024

Vraag een offerte! Neem contact om kennis te maken met JOKER!JOKER zitlessen zijn, ‘hands down’, de beste investering die je in je ruiterleven kan maken.