JOKER Rijlessen

Wat?

JOKER is een simulator: hij voelt alsof je te paard zit, lijkt zelfs een beetje op een paard en is beweeglijk in rug en hals, net zoals een paard.

Waarom?

Er zijn enkele toepassingen waar JOKER zich uitstekend toe leent:

 • Zitlessen = het zoeken naar de juiste houding, uitgelijnd en in balans, kan hier op een ‘paard’ dat rustig stilstaat, kan meebewegen en geen ruiterfouten compenseert zoals een echt paard dikwijls doet.

 • Balans training = op JOKER leer je ‘in de balans’ komen en je traint heel intens je core-stability.

 • Revalidatie = al lang is geweten dat paardrijden misschien DE beste manier is om bij motorische problemen, zoals na herseninfarct, de proprioceptie van vooral de rug te revalideren.

Wie?

Er is een divers doelpubliek voor lessen op JOKER:

 • Beginnende ruiters : op JOKER kunnen zij veilig, stap voor stap, de verschillende aspecten van een degelijke zit verkennen en inoefenen. JOKER kan trouwens niet pijn gedaan worden zoals een beginnerspaard.

 • Onzekere ruiters : ruiters die te maken hebben met grote angst, die een ongeluk hebben meegemaakt of gewoon door onzekerheid, kunnen hun zelfvertrouwen een boost geven door op een leuke, veilige en toch realistische manier stabieler te worden en zo de vicieuze cirkel van onzekerheid te doorbreken.

 • Gevorderde ruiters : veel ruiters zijn heel competitief ingesteld maar niemand is perfect. Op JOKER komen dikwijls werkpunten boven die anders onopgemerkt zouden gebleven zijn en die een serieuze boost aan de prestaties kunnen geven.

 • Alle disciplines : de basishouding, uitlijning en balans, evenals de typische gangen van het paard zijn fundamenteel vergelijkbaar voor ELKE ruiter-discipline. Ook al gebruiken we geen westernzadel, bijvoorbeeld, de oefeningen vertalen zich naadloos naar elke discipline van de westernsport in een westernzadel.

 • Ruiters wiens paarden problemen hebben : veel problemen die aan paarden worden toegeschreven zijn eigenlijk meestal in de eerste plaats het probleem van de ruiter. Als de ruiter conflict veroorzaakt bij zijn paard, door een verkrampte houding of door verwarrende signalen, dan is het verstandig om daar eerst aan te werken.

 • Revalidatie : op JOKER kan het herstel van sommige aandoeningen versneld worden. Natuurlijk in samenspraak met de behandelende therapeut. Laatste kan ook overwegen om JOKER te huren en zelf op de sessies toe te zien.

Hoe?

Je wordt hier op JOKER begeleid door iemand die tientallen jaren lang ontelbare uren studie heeft gespendeerd aan de doorgronding van de rijkunst. Met die expertise is JOKER 'de max' (zonder eigenlijk enkel een leuk speelgoed dat schommelt).

 • Formule 60 : gedurende een uur wordt gewerkt aan houding, uitlijning, balans en beweging. Tijdens de rustige momenten wordt gewerkt aan dieper inzicht, eventueel ahv illustraties. Prijs is 50€

 • Formule 30 : gedurende een half uur wordt enkel gewerkt aan houding, uitlijning, balans en beweging. Prijs is 30€

 • Korting: een aanzienlijke korting is mogelijk bij aankoop van een 10-beurtenkaart

 • Clinic :JOKER kan ook ter plaatse komen, tenminste als er een lege en overdekte plaats van 3x3x2.5m beschikbaar is en tenminste enkele kandidaten. Kan ook gecombineerd worden met andere expertises, zoals rijlessen of grondwerk met eigen paard. Vraag een offerte!

Neem contact om JOKER uit te proberen!