JOKER Rijlessen

JOKER is een simulator: hij lijkt op een paard en voelt als een paard. Hij is beweeglijk in rug, hoofd en hals. Zo kunnen we op hem typische ruiterbewegingen inoefenen en perfectioneren.

JOKER is zoals de rolpistes om (beter) te leren skiën of snowboarden: veilig, technisch veeleisend, voor alle niveaus, een steile leercurve…

  • JOKER is veilig.

  • JOKER is verdraagzaam.

  • JOKER is onuitputtelijk.

  • JOKER compenseert niet.

DE RESULTATEN OVERTREFFEN STEEDS OPNIEUW IEDERS VERWACHTINGEN!

JOKER TOEPASSINGEN

De juiste houding, mooi uitgelijnd en in balans, vinden op een ‘paard’ dat rustig stilstaat, wel kan meebewegen maar geen ruiterfouten compenseert zoals een echt paard dat wel doet.

Werken aan beter balansvermogen. Gebrekkig balansvermogen zorgt voor spanning en verstijving. JOKER helpt voor meer balansvermogen en dat zorgt voor meer souplesse en een groeiend zelfvertrouwen.

Op JOKER train je heel intens je been- en rompstabiliteit.

Bewegingspatronen: op JOKER kan je met optimale focus de typische ruiterpatronen zoals lichtrijden van meet af aan correct leren of anders corrigeren en dan herhalen tot ze ‘muscle memory’ worden.

Revalidatie: reeds lang is geweten dat paardrijden misschien DE beste manier is om zoals na herseninfarct, de proprioceptie van vooral de rug te revalideren.

JOKER DOELPUBLIEK

Beginnende ruiters: op JOKER kunnen zij veilig, stap voor stap een degelijke zit verkennen en inoefenen. Ook belangrijk is dat JOKER geen pijn of ongemak voelt of verwarring kent, zoals een levend paard.

Onzekere ruiters: ruiters die te maken hebben met grote angst, die een ongeluk hebben meegemaakt of gewoon door onzekerheid, kunnen hun zelfvertrouwen een boost geven door op een veilige, leuke en toch realistische manier, de vicieuze cirkel van onzekerheid en angst te doorbreken.

Gevorderde ruiters: het is bijna zeker dat er op JOKER verschillende aandachtspunten boven zullen komen (en niet zelden gaan die één en ander verklaren). Je merkt doorgaans onmiddellijk het resultaat te paard of op wedstrijd.

En wees gerust: je wordt hier op JOKER begeleid door iemand die zich gedurende meer dan 20 jaar op academische wijze heeft gespecialiseerd in de paardrijkunst, maar ook in de ethologie, psychologie, anatomie en biomechanica van paard en ruiter en de eigenheid van de verschillende disciplines, zowel engels als western. Universitair diploma Psychologie, studies anatomie, biomechanica, ethologie enz.

JOKER TARIEVEN

  • 1/2 uur houdingsanalyse: prijs 30€.

  • 1 uur werken aan houding, uitlijning, balans en beweging, met theoretisch diepere toelichting van 'horsemanship': prijs 50€.

  • 10% korting bij aankoop van een 10-beurtenkaart!

  • Clinic : JOKER kan ook ter plaatse komen, mits beschikbaarheid van een lege en overdekte plaats van minstens 3x3x2.5m en dit kan eventueel in combinatie met grondwerk of rijlessen met eigen paarden. Prijs is 200€ voor halve dag en 380€ voor hele dag (Excl. onkosten).

Vraag een offerte!

Geef je paardrijden verse zuurstof!


Neem contact om kennis te maken met JOKER!


Kijk naar de reviews hoe mensen hun Joker ervaring beschrijven!